Adidas HumanRace voetbalshirts door Pharrel Williams

24 October 2020

Afgelopen vrijdag bracht Adidas de HumanRace voetbalshirts uit voor hun vijf grootste teams: Arsenal, Bayern Munchen, Juventus, Manchester United en Real Madrid. Deze voetbalshirts zijn allemaal ontworpen door HumanRace ambassadeur: Pharrel Williams. De voetbalshirts zijn allemaal geïnspireerd op een specifiek iconisch ontwerp uit het verleden. Het leuke, deze voetbalshirts worden ook daadwerkelijk gedragen door de teams! Zo dragen Arsenal, Manchester United en Real Madrid deze voetbalshirts in de voorbereiding van hun wedstrijden dit weekend, en spelen Bayern en Juventus een officiele wedstrijden (waarschijnlijk in de beker) in dit shirt.  Hieronder zullen we kort de speciale voetbalshirts per team kort toelichten. Ter inspiratie zijn alleen maar oude voetbalshirts geselecteerd waarvan Adidas ook daadwerkelijk de kledingsponsor is geweest. 

Historische voetbalshirts in een nieuw jasje

Het Arsenal voetbalshirt is geinspireerd op het uitshirt van het seizoen 1991-1993 en werd de "Bruised Banana" genoemd. Het retro voetbalshirt van Arsenal is in een nieuw jasje gestoken en heeft felle opvallende kleuren gekregen. Het voetbalshirt heeft een te gekke look gekregen in het blauw, geel en rood. Voor degene die het HumanRace project volgen, het heeft wat weg van het ontwerp van de Adidas Pogba humanRace Pradator Laceless liefstyle schoenen. Het nieuwe voetbalshirt heeft heldere kleuren in zigzag banen over het shirt, maar wel met een "blurry" effect. Ook hier staat het oude Arsenal logo op de linkerborst en aan de rechterkant het oude Adidas Trefoil-logo, wel met het effect alsof deze erop geverfd zijn.

Voor Bayern München is het klassieke uitshirt van het seizoen 1991-1993 gekozen. Het gehele shirt heeft een "paint" look gekregen en lijkt dus geverd te zijn, van de strepen, tot de sponsor, tot het logo van Adidas en Bayern zelf. Wat wel opvalt bij dit voetbalshirt is dat de sponor van destijds vervangen is door de huidige sponsor T-mobile. 

Bij Juventus is de keuze gevallen op een vrij recent voetbalshirt en dit met als reden dat het het eerste voetbalshirt is geweest waar Adidas als kledingsponsor optrad voor Juventus.  Het geheel roze uitshirt met een witte en roze band over het midden van het shirt en onder aan de mouwen, is nog steeds goed herkenbaar. Echter ten opzichte van het originele voetbalshirt is aan alle elementen een "blur" effect toegevoegd. De logo's van Juventus en Adidas lijken ook hier een geverd/painted effect te hebben. 

Voor Manchester United is de keuze op een ouder voetbalshirt gevallen, namelijk op het uitshirt van het seizoen 1990-1992. Het gehele shirt heeft een tie-dye effect gekregen wat direct een modernere uitstraling aan het gehele voetbalshirt geeft. De sponsor van destijds op het uitshirt van Manchester United, Sharp, is vervangen door het HumanRace logo.

En als laatste, en ook een vrij recent voetbalshirt, het voetbalshirt van Real Madrid, hierbij is de keuze gevallen op het 3e voetbalshirt van het seizoen 2014-2015. Het voetbalshirt is nog goed te herkennen maar heeft een gemoderniseerde tye-die kijk op het oude ontwerp gekregen waarbij de details van het oorspronkelijke shirt zijn gesublimeerd, ook de logo's. Het HumanRace logo staat op de binnenkant van de kraag en staat ook achterop het shirt gedrukt. Verder valt op dat de sponsor iets aangepast is, er is namelijk de nieuwe slogan "Fly Better" toegevoegd.

Pharrel Williams over de HumanRace voetbalshirts

Pharrel Williams over de nieuw ontworpen voetbalshirts: 'De historie vormt de toekomst. Om vooruit te kijken, moeten we soms eerst naar het verleden kijken. Het belangrijkste in dit proces was het leren van de historie van de clubs en hoe we deze momenten konden vangen vanuit een designperspectief. Ieder voetbalshirt staat symbool voor de rijke historie van de voetbalclub en is ook een eerbetoon aan de universaliteit van sport.'

HumanRace voetbalshirts bestellen

Ben jij benieuwd geworden en wil je meer weten over een voetbalshirt of wil je hem direct bestellen? Hieronder hebben we de voetbalshirts opgesomd om meer te lezen. Klik snel door en scoor je toffe humanrace voetbalshirt!

Adidas HumanRace voetbalshirts door Pharrel Williams

Naar blogs

Adidas HumanRace voetbalshirts door Pharrel Williams

Adidas HumanRace voetbalshirts door Pharrel Williams