Adidas recycled oude voetbalshirts

29 August 2020

Inmiddels bevinden we ons in de laatste fase van de zomer van 2020-2021 voor de shirtreleases van de voetbalclubs. De nieuwe voetbalshirts van de meeste clubs zijn al bekend gemaakt. Sommige voetbalshirts zijn echt nieuw / origineel. Andere shirts worden op een creatieve manier hergebruikt door de kledingsponsor. We nemen enkele shirts van Adidas onder de loep. 

Adidas heeft de voetbalclubs ingedeeld in "A-", "B-" en "C-clubs". A-clubs zijn de echte absolute top teams zoals Real Madrid en Manchester United. Onder de B-teams vallen clubs zoals Olympique Lyon, Leicester City, Feyenoord en Ajax. C-clubs zijn de overige teams. 

De reden waarom veel voetbalshirts niet gloednieuw zijn, maar er oud/bekend uitzien is dat ze geen nieuw maar een hergebruikt ontwerp hebben gekregen van een bestaand/oud ontwerp wat al eerder is gebruikt. Dit is een strategie die vaak bij B-clubs wordt toegepast. 

Bij de "C-clubs" (en teams uit lagere divisies) krijgen geen op maat gemaakte voetbalshirts, maar 100% op teamkleding gebaseerde shirts.

Adidas is niet de enige kledingsponsor die shirtontwerpen hergebruikt. Alle grote merken zoals Adidas, Nike en Puma geven de belangrijke teams niet altijd een 100% op maat gemaakt ontwerp, maar gebruiken vaak oude ontwerpen. 

Dat we Adidas nu uitlichten heeft te maken dat het bij veel shirts van Adidas opvalt dit seizoen. Zo heeft Feyenoord een uitshirt wat gebaseerd is op het thuisshirt van Colombia. Wolverhampton heeft een thuisshirt gebaseerd op een uitshirt van Spanje en is het thuisshirt van Sheffield United gebaseerd op het thuisshirt van Argentinie.

Adidas recycled oude voetbalshirts

Naar blogs

Adidas recycled oude voetbalshirts

Adidas recycled oude voetbalshirts