11 van de 24 teams dragen de 20-21 voetbalshirts al in de CL en EL

09 August 2020

De Champions League, Womens Champions League, Europa League en Youth League worden in augustus afgewerkt achter gesloten deuren. Hierin zijn de eerste wedstrijden al gespeeld (en zijn de eerste verassingen er ook al, bijvoorbeeld de uitschakeling van Juventus). Diverse teams hebben in deze wedstrijden al hun nieuwe voetbalshirt voor het komende seizoen 2020-2021 gedragen. Echter hebben niet alle teams hun nieuwe tenue gedragen, waarom is dat?

Normaal gesproken mag een club een van de voetbalshirts dragen die ze tot 5 augustus 2019 hebben geregistreerd bij de UEFA. Dit seizoen is echter (zoals veel) alles anders. 

De UEFA gaf vrijwel zeker clubs een uitzondering om hun nieuwe tenue's al te mogen dragen. Bijna alle teams hebben hun nieuwe tenue al gepresenteerd en vandaar dat ze ook al in dit voetbalshirt willen/kunnen spelen. 

De meest opvallende teams die nog hun "oude" shirt droegen zijn Barcelona en Wolverhampton Wonders. Bij Barcelona kan de reden zijn dat er leveringsproblemen/kwaliteitsproblemen zijn ontdekt in het shirt waardoor ze druk bezig zijn de shirts gereed te maken voor verkoop.

11 van de 24 teams voetbalde al in hun nieuwe shirt. Een overzicht van clubs die wil al in hun nieuwe voetbalshirt voetballen:

11 van de 24 teams dragen de 20-21 voetbalshirts al in de CL en EL

Naar blogs